Επιμέλεια και διόρθωση κειμένου

Στο Highlight Translations αντιλαμβανόμαστε ότι, στον σύγχρονο κόσμο της γρήγορης, διαρκούς και ανεξάντλητης παραγωγής περιεχομένου, οι υπηρεσίες της επιμέλειας και της διόρθωσης είναι απαραίτητες όσο ποτέ.

Μας δυσαρεστεί να εντοπίζουμε γλωσσικά λάθη και σας ενθαρρύνουμε να δώσετε μεγαλύτερη αξία στο περιεχόμενο και την εικόνα σας αναθέτοντας τα κείμενά σας σε επαγγελματίες επιμελητές-διορθωτές οι οποίοι θα τα ελέγξουν με λεπτομέρεια και προσοχή.

Σε ποια κείμενα κάνουμε επιμέλεια και διόρθωση κειμένου

Σε όλα. Η δημιουργία περιεχομένου έχει γίνει μία αναγκαία διαδικασία. Η συγγραφή κειμένων για ιστοσελίδες, newsletters, διαφημιστικά κείμενα, φυλλάδια ή καταλόγους αποτελεί απαραίτητο βήμα εξωστρέφειας κάθε εταιρείας, επιχείρησης ή ιδιώτη που επιθυμεί να γνωστοποιήσει και να ισχυροποιήσει τη διαδικτυακή παρουσία του, ή να δημοσιεύσει το υλικό για να διαφημιστεί μέσα από έντυπα ή ψηφιακά φυλλάδια. Όποια κι αν είναι η περίπτωση, η επιμέλεια και η διόρθωση πρέπει να αποτελούν βασική προϋπόθεση πριν το τελικό στάδιο κάθε δημοσίευσης.

Αναλαμβάνουμε την επιμέλεια και τη διόρθωση ακαδημαϊκών συγγραμμάτων, ερευνητικών και επιστημονικών άρθρων, λογοτεχνικών έργων, τουριστικών και διαφημιστικών κειμένων.

Στο Highlight Translations διασφαλίζουμε ότι το αποτέλεσμα που θα παραλάβετε θα είναι γραμματικά και συντακτικά άρτιο, θα διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο της γλώσσας και την ομοιομορφία του ύφους, και θα μεταδίδει αλάνθαστα, εύστοχα και καθαρά το μήνυμά του. 

Ποια είναι η διαφορά της επιμέλειας από τη διόρθωση

Επιμέλεια κειμένου

Πραγματοποιείται σε κείμενα στα οποία επιθυμούμε έναν βαθύτερο και πιο εξονυχιστικό έλεγχο.

Βασίζεται στη λέξη-προς-λέξη διόρθωση, διασφαλίζοντας έναν εξαιρετικά λεπτομερή έλεγχο του περιεχομένου. Κατά την επιμέλεια ελέγχονται η συντακτική δομή, η σωστή σύνδεση των προτάσεων, οι χρόνοι των ρημάτων, η άρτια χρήση της γλώσσας, η ομοιογένεια του ύφους και ο σωστός, ρέων λόγος. 

Για να επιτευχθεί ένα άριστο αποτέλεσμα, ο επιμελητής θα ελέγξει σχολαστικά το κείμενο, θα διορθώσει, αλλά μπορεί και να αντικαταστήσει και να γράψει εκ νέου τα σημεία όπου κρίνει απαραίτητο, πάντα με φροντίδα και σεβασμό στο ύφος και στον τόνο του πρωτότυπου κειμένου.

Διόρθωση κειμένου

Πραγματοποιείται σε κείμενα στα οποία επιθυμούμε σύντομο και επιφανειακό έλεγχο.

Βασίζεται στον λέξη-προς-λέξη έλεγχο, με τη διαφορά ότι εστιάζει στα πιο τεχνικά σημεία ενός κειμένου. Κατά τη διόρθωση ελέγχονται τα ορθογραφικά λάθη, η σωστή χρήση των σημείων στίξης, η εναλλαγή των πεζών και των κεφαλαίων και η ομοιομορφία τους εντός του κειμένου, καθώς και πολλές άλλες γραμματικές και τεχνικές λεπτομέρειες. 

Η διόρθωση του κειμένου πραγματοποιείται είτε όταν το κείμενο έχει υποστεί πολλές αλλαγές λόγω της επιμέλειας, είτε όταν είναι αρκετά καλό και χρειάζεται έναν σύντομο τελικό έλεγχο για την απόλυτη διασφάλιση του τελικού περιεχομένου