5 Λόγοι για να επιλέξετε επαγγελματική μετάφραση ιστοσελίδας
5 Λόγοι για να επιλέξετε επαγγελματική μετάφραση ιστοσελίδας

Τα προγράμματα αυτόματης μετάφρασης έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα και, συχνά, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ερώτηση: «Γιατί να μη μεταφράσω την ιστοσελίδα μου online, με κάποιο plugin, και να επιλέξω επαγγελματική μετάφραση ιστοσελίδας»;

Το ερώτημα είναι εύλογο και αναγνωρίζουμε πως, με την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, τα προγράμματα αυτά έχουν βελτιωθεί πολύ. Μάλιστα, είναι σε θέση να βοηθούν ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να επικοινωνούν τις ανάγκες τους και να εξυπηρετούνται εύκολα, ακόμη κι όταν μιλούν εντελώς διαφορετικές γλώσσες μεταξύ τους.

Αλλά, όταν πρόκειται για την ψηφιακή παρουσία της επιχείρησής σας, δε μπορούμε να βασιστούμε σε λύσεις αυτοματοποίησης.

Γιατί να επιλέξετε επαγγελματική μετάφραση ιστοσελίδας;

Οι επαγγελματίες μεταφραστές δε γνωρίζουν απλά δύο ή περισσότερες γλώσσες. Γνωρίζουν μεθοδολογία μετάφρασης, γλωσσολογία και έχουν εντρυφήσει στη μεταφραστική επιστήμη. Είναι εξειδικευμένοι στην απόδοση νομικών, γαστρονομικών, ιατρικών και άλλων σύνθετων όρων και, συνήθως, έχουν περαιτέρω εξειδίκευση σε συγκεκριμένους κλάδους.

Παρακάτω, θα δούμε αναλυτικά 5 από τους πιο σημαντικούς λόγους για να επιλέγετε επαγγελματική μετάφραση ιστοσελίδων κάθε φορά, που προσθέτετε μία επιπλέον γλώσσα στον ιστότοπό σας.

1. Επαγγελματικό αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα που λαμβάνετε πίσω είναι σωστό. Αυτό σημαίνει πως γλιτώνετε την πιθανότητα να εκτεθείτε, αν δεν κατανοείτε τη νέα γλώσσα καθόλου. Επίσης, αν είστε σε θέση να ελέγξετε το αποτέλεσμα, δε θα χρειαστεί να ξοδέψετε χρόνο σε επιμέλεια και διορθώσεις του τελικού αποτελέσματος.

2. Καλύτερη απόδοση ορολογίας και ιδιωματισμών

Μία επαγγελματική μετάφραση ιστοσελίδας είναι optimised, σύμφωνα με το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Άρα, οι ιδιωματισμοί και οι εκφράσεις αποδίδονται ακριβώς όπως πρέπει και όχι με την κυριολεκτική τους μετάφραση.

Αυτό, δεν καταφέρνει κανένα πρόγραμμα να το αποδώσει πλήρως, ούτε κάποιος που απλώς μιλά μία επιπλέον γλώσσα. Οι χρήστες, που διαβάζουν περιεχόμενο στη γλώσσα τους (content localisation), περνούν περισσότερο χρόνο στον ιστότοπό σας και έχουν καλύτερο conversion rate (74,2%) από εκείνους που συναντούν ένα κείμενο αυτόματης μετάφρασης.

3. Ασφάλεια δεδομένων

Η ασφάλεια δεδομένων, επίσης, είναι ένας σημαντικός παράγοντας που προτείνεται να λάβετε υπόψιν, ειδικά, όταν η ιστοσελίδα σας διαθέτει περιβάλλον, στο οποίο οι χρήστες δημιουργούν λογαριασμό και αποθηκεύουν τα προσωπικά τους στοιχεία. Αν κάποιο πρόγραμμα αυτόματης μετάφρασης αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα από κακόβουλη ενέργεια, είναι πιθανό να θέσετε την επιχείρησή σας σε κίνδυνο.

4. Πρωτότυπο περιεχόμενο

Οι επαγγελματίες μεταφραστές αποδίδουν, όχι μόνο την κυριολεκτική μετάφραση των λέξεων, αλλά και το ύφος αυτών, το συναισθηματικό τους φορτίο και την αυθεντικότητα του λόγου. Επίσης, μπορούν να αποδώσουν το όραμά σας καλύτερα και να προσαρμόσουν σημεία του κειμένου με πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο, για να έχουν καλύτερο και πιο engaging αποτέλεσμα.

5. Αμεσότητα στην επικοινωνία

Στον ψηφιακό κόσμο ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και οι χρήστες γίνονται όλο και πιο επιλεκτικοί με το περιεχόμενο που καταναλώνουν και με τις επιχειρήσεις που εμπιστεύονται. Θέλουν ποιοτική και προσωποποιημένη πληροφορία και αδιαφορούν για τις τυποποιημένες προσεγγίσεις.

Είναι κρίμα να αφήνετε το μεταφρασμένο σας content στην τύχη του, καθώς αυτό δείχνει πώς το κοινό, στο οποίο απευθύνεται το ξενόγλωσσο κείμενο, δε σας ενδιαφέρει πραγματικά. Άρα το κοινό αυτό με τη σειρά του ενδέχεται να αναζητήσει κάποιον ανταγωνιστή, που προσφέρει πιο ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες.

Επαγγελματική μετάφραση ιστοσελίδας με Highlight Translations

Αν πιστεύετε πως η επαγγελματική μετάφραση ιστοσελίδας είναι αυτή που αρμόζει στην ψηφιακή σας παρουσία, τότε με το Highlight Translations κάνετε την πιο σωστή επιλογή. Σας εγγυόμαστε διαφάνεια και συνέπεια στη συνεργασία μας και αφιερώνουμε σε κάθε project τον χρόνο που απαιτείται για να κατανοήσουμε σε βάθος τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης και του κλάδου στον οποίο ανήκει.

Αναλαμβάνουμε, εκτός από την ιστοσελίδα σας, τα νομικά έγγραφά σας που απαιτούν επίσημη μετάφραση, αλλά και την επιμέλεια και διόρθωση των ήδη μεταφρασμένων κειμένων σας. Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε.